Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είς Διάκονον χειροτονία.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήση του Θαύματος Της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης «Γερόντισσας».

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιθύτης της Πειραϊκής Εκκλησίας με συλλειτουργούς τους Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέλεσσε την είς Διάκονο χειροτονία του οσιωτάτου μοναχού Αθανασίου Πόρτο .

Λίγο πριν την Χειροτονία του ο υποψήφιος Διάκονος απηύθυνε εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο που άνοιξε την πατρική του αγκάλη και τον δέχτηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως, την καθοδήγηση και τις πατρικές του συμβουλές που έγιναν αφορμή να στερεωθεί στην μοναχική πολιτεία και να ακολουθήσει μέσα από εκεί την Ιερατική Θεοφόρο παράταξη .

Επί πλέον, απηύθυνε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπα τα οποία στάθηκαν δίπλα του στην πορεία της ζωής του και  συνέβαλαν καθοριστικά στη γενναία απόφασή του να στρατευθεί στη μαρτυρική εκκλησία μας παρακαλώντας, τον Τριαδικό Θεό να τον καταδιώκει με το έλεος Του, καθόλον το υπόλοιπον χρόνον της ο ζωής του.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης βαθειά συγκινημένος ανταπάντησε στον νέον Διάκονο, «η σημερινή ημέρα αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη χαρά , διότι σήμερα εισέρχεσαι εις την Χαράν του Κυρίου.

Εν συνεχεία στην σύντομη ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας, επισήμανε την αξία του ιερού αγώνος  στον οποίο έχουν ταχθεί όλοι οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τονίζοντας «Η οδός που επέλεξες να ακολουθήσεις είναι δύσκολη. Η εποχή που διανύουμε την κάνει ακόμη δυσκολότερη. Η πίστη πρέπει να είναι το βασικό όπλο σου, η ρομφαία και η ασπίδα σου».

Στις μέρες μας που όλα δοκιμάζονται, η προσήλωση στην πίστη και τις αξίες που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι πατέρες μας, είναι το ασφαλές λιμάνι και η αφετηρία μας, προσπάθησε να ακολουθήσεις τα βήματα τους για να γευτείς και την χαρά του Παραδείσου.

Ο νέος Διάκονος κατά την χειροτονία έλαβε το όνομα Λουκάς προς τιμήν του ομωνύμου Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού.

 

Χειροτονία Διακόνου Λουκά Πόρτο 2018
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ποθείς αξιωθήναι του Αγγελικού Σχήματος;

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος