Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και πανηγυρικό τόνο εορτάσθηκε και εφέτος ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Καραβά Πειραιώς.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Παναγία Μητέρα του ουρανού και της γης.

Την Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πλαισιωμένου υπό του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού πρωτοσύγκελού της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Ταυλάριου και κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ των οδών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.
Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Γρηγόριο Ταυλάριο και τον π.Δανιήλ Καουδάκη.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανέπτυξε την θεολογική ερμηνεία του Αειπάρθενου της Θεοτόκου, διευκρινίζοντας την συμμετοχή της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο του Θεού για την Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, επισημαίνοντας την Υπακοή Της  η οποία υμνεί τον Θεό και παραδίδει τον εαυτόν Της στο Θέλημα Του.
Καθώς και την ομολογία της Πίστεως Της αναφωνώντας το «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον, και ηγαλλίασε το πνεύμα μου επί τω Θεώ τω σωτήρι μου………»

Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ακολουθία Του Ακαθίστου Ύμνου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος