Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο λαμπρός εορτασμός του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και εφέτος η Ιερά Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Σαλαμίνος.

Τόσο στην παραμονή όσο και στην κυριώνυμο ημέρα, των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ναό συμμετέχοντας ενεργά στις λατρευτικές συνάξεις που τελέσθηκαν την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ζωντάνια της εκεί τοπικής Εκκλησίας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την ημέρα της εορτής μετά την λαμπρή αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσθε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, την οποία λάμπρυνε η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Σαλαμίνος.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Σαλαμίνος, κα. Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάννου συνοδευόμενη από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Α. Χατζή, Ι. Σκιαθίτη και Μ. Κέντρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ι. Λένης  και άλλοι επίσημοι.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης κ. Μάξιμος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εορτή Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνα 2015

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή της Αγίας Άννης στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κτητορικό μνημόσυνο και διανομή δεμάτων σε απόρους στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος