Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Τριμυθούντος

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.

Αφ’ εσπέρας  τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην  προσλαλιά του  αναφέρθηκε  στις τέσσερις ξεχωριστές ημέρες κατά τις οποίες ο Άγιος επενέβη για να σώσει το νησί του είτε από θανατηφόρες ασθένειες, είτε από την πείνα, είτε από εχθρικές επιδρομές κατά τα έτη 1553 από πείνα.1630 και 1673 από την επιδημία της πανώλης και το 1718 όταν  Βενετός διοικητής

Ανδρέας Πιζάνης επέμενε να βάλει το αλτάριο των Λατίνων μέσα  στον   Ναό του Αγίου . στην πνευματικότητα ,την απλότητα και την ευσέβεια  που συνόδευσαν  την ζωή του και ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά  που ο Τριαδικός Θεός του έδωσε απλόχερα την χάρη να θαυματουργεί και  να θεραπεύει.   

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς  τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου και  γραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμη, τον   εφημέριο του Ι. Ναού π. Πέτρο, π. Αλέξιο και τους  Ιεροδιακόνους  π. Λουκά και π. Σωφρόνιο.

Την παρουσία της Δημάρχου της Νήσου κ. Ισιδώρας Νάνου, των Αντιδημάρχων κ.Αγαπίου και κ.Σκιαθίτη των τέως Δημάρχων του Νησιού, κ. Ιωάννη Τσαβαρή, κ. Ευάγγελο Αγαπίου, Σπυρίδων Σοφρά, Αθανάσιο Μακρή   και μελών  του  Δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρώην Α/ΓΕΝ και πρώην ΥΦΕΘΑ, Δημήτριος Ελευσινιώτης

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Γαρδικίου κ. Κλήμης τονίζοντας την ενεργή παρουσία του Αγίου στην Α` Οικουμενική Σύνοδο, την σοφία του και την Θεϊκή παρέμβαση με το θαυμαστό γεγονός του κεραμιδιού,  ώστε να αντιμετωπίσει τις κακοδοξίες του αιρεσιάρχου Αρείου.

Φέτος δεν  πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του νησιού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εορτή Αγ. Σπυρίδωνος 2018.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος