Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Γεννέσιο της Θεοτόκου στην Ανδρώα Ι. Μονή Αιγίνης.

Στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος και συγκεκριμένα στην Πανηγυρίζουσα νεοσύστατη Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου, κτίσμα του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του Αιγίνης.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, του εφημερίου της νήσου, των μοναχών της Ι. Μονής και των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των Ιερέων. του Πρωτοσύγκελού της Ι. Μητροπόλεως Αρχ/του π. Γρηγορίου Ταυλάριου, των π. Γεωργίου Κανέτη και π. Αναστασίου Αληφραγκή.

Πλήθος κόσμου προσήλθε τόσο για την εορτή της Θεομήτορος όσο να ενίσχυση και να ενθαρρύνει την νέα αδελφότητα που ξαναδίνει ζωή στο Ιστορικό Μοναστηράκι της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας την ομιλία του

«Αποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν οδόν σου και έλπισον επ’ αυτόν και  αυτός ποιήσει….».

« Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη τον δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ’ Αυτόν και Εκείνος θα σου ανταποδώσει….».

Αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη, την καρδιακή προσευχή και την ελπίδα που έδειξαν ο Ιωακείμ και η Άννα στον Θεό να τους χαρίσει παιδί και Εκείνος βλέποντας την ειλικρίνεια τους τους χάρισε Την Υπεραγία Θεοτόκο.
Τονίζοντας πώς για μία ακόμα φορά μας υποδεικνύει ο Θεός, πως μπορούμε να τον προσεγγίσουμε ώστε να μας προσφέρει τα δώρα Του.
Με την προσευχή, αυτό το Θείο δώρο, που προσπαθούν να ξεριζώσουν από τις ψυχές των ανθρώπων ξεκινώντας από τις αγνές ψυχούλες της «σχολικής ηλικίας….».
Στη συνέχεια μίλησε με ρητορική δεινότητα για το Θαυμαστό Γεγονός της Γεννήσεως της Θεοτόκου ώς αρχής γενομένης της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Τέλος την αγάπη και τις συμβουλές του εξέφρασε προς τους μοναχούς της Ιεράς Μονής, που θυσίασαν εαυτόν για να «ξαναπάρει ζωή» η ιστορική Ιερά Μονή.

Εορτή Γενέθλιο της Θεοτόκου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Λαμπρά Μνήμη του ἐν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ύψωσις Του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού σε Κερατέα και Πειραιά.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος