Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερινός και Θεια Λειτουργία Της Πεντηκοστής

 

Άμα τη πρόσκλησή του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αττικής και  Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου το απόγευμα τού Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου  όπου  χοροστάτησε στον Εσπερινὸ της Πεντηκοστής, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και  τη συμμετοχή Ιερέων και διακόνων της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Ασπροπύργου Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Νικολάου Μελετίου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος  ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο  για την αποδοχή της πρόσκλησης και την αγαστή συνεργασία των δύο Μητροπόλεων, τον Ιερό Κλήρο  και τον Λαό του Θεού.

 

Την Κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς με συλλειτουργό το εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο  Γεώργιο Κοντογιώργη.

Μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε η  ημέρα Της Πεντηκοστής

Πλήθος κόσμου προσήλθε από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχητικώς τα τελούμενα.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της γονυκλισίας.

Στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος θεολογικά  για τα υποστατικά ιδιώματα του Αγίου Πνεύματος του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Αναφέρθηκε στις φανερώσεις της Αγίας Τριάδος τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη τονίζοντας, ότι πρέπει να ενδυθούμε την αρετή της ταπεινοφροσύνης  και να περιφρουρούμε τις ιδιότητες του, διότι το Πανάγιο Πνεύμα αναπαύεται σε αγνές και καθαρές καρδιές.

Για να αξιωθούμε να γίνουμε δοχεία του Αγίου Πνεύματος,   θα πρέπει να το αφήσουμε να φωτίσει την ζωή μας,  να φροντίζουμε η ζωή μας να είναι ευάρεστη στον Θεό, ομολογιακή, να διατηρούμε εαυτούς καθαρούς από τήν αμαρτία και να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια του Ευαγγελικού Λόγου που έχουν ένα και μόνο σκοπό την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών.

Εορτή Πεντηκοστής 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος