Δελτία ΤύπουΝεότητα

Η όμορφη τελετή λήξεως των κατηχητικών σχολείων της Ι. Μητροπόλεως

Με χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της τοπικής μας Εκκλησίας γιόρτασαν την ολοκλήρωση ενός ακόμη κατηχητικού έτους.

Στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου “Μελίνα Μερκούρη”, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, κληρικών της τοπικής Εκκλησίας μας και πλήθους κόσμου τα παιδιά μας παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα το οποίο προετοίμασαν επιμελώς το τελευταίο διάστημα.

Τα παιδιά των ενοριών μας, τραγούδησαν και χόρεψαν, απήγγειλαν ποίηση και συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα εισπράττοντας παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Αυτήν την πολύ σημαντική ημέρα για την τοπική μας Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, σε μια σημαντική προσωπικότητα. Πρόκειται για τον παλαίμαχο κατηχητή και επι 30ετία διευθυντή των κατηχητικών σχολείων της Ι.Μητροπόλεως κ. Νικόλαο Κοβάτσο, ο οποίος από το 1974 έως και το 2004 εργάσθηκε άοκνα και με επιμέλεια για την κατήχηση των των νέων γενεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί των ημερών του κ. Κοβάτσου στην διεύθυνση των κατηχητικών σχολείων της Ι.Μ.Π.&Σ φοίτησαν χιλιάδες νέες και νέοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και τρεις νέοι οι οποίοι σήμερα είναι Επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Αυτοί είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γερόντιος που παρακολουθούσε το κατηχητικό σχολείο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος οι οποίοι ανήκαν στην ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης.

Ανάμεσα στα κατηχητικόπουλα εκείνης της εποχής και ο νυν Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χ. Βρεττάκος που παρακολουθούσε το κατηχητικό στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Αμφιάλης. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την Αντιδήμαρχο κα. Σταυρούλα Συράκου.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, με συγκίνηση και έκδηλη ικανοποίηση συνεχάρη τους διοργανωτές και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του στα παιδιά μας, πολλά εκ των οποίων εισέρχονται στον στίβο των εξετάσεων.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δήλωση επι τη εκδημία του αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Ψωμιά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η υποδοχή της Ιεράς Εμβάδος του Αγίου Σπυρίδωνος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος