Δελτία Τύπου

Με λαμπρότητα η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος στην Ι. Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτοκου σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο. Επίκεντρο όπως κάθε χρόνο ήταν ο εορτάζων Καθεδρικός Ι.Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς όπου έλαβαν χώρα λατρευτικές εκδηλώσεις προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών.

 

 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο καθιερωμένος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του ποιμενάρχου της τοπικής μας Εκκλησίας ενώ στα σύνθρονα παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος και για πρώτη φορά από την μακρινή Αμερική ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πόρτλαντ και Δυτικών Πολιτειών κ. Μωυσής.

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε πομπή και από εξέδρας στον αύλιο χώρο του καθεδρικού Ι.Ν. εψάλησαν  τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο οποίος επεσήμανε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα την ανάγκη της διατήρησης των παραδόσεων της πίστεως και του έθνους αυτήν την δύσκολη περίοδο ενώ αναφέρθηκε στην προδοσία της πίστεως που πραγματοποιείται από την κρατική Εκκλησία που επιμένει να στηρίζει τον οικουμενισμό και την επικοινωνία με κάθε λογής παραφυάδα. 

 

Αμέσως μετά ακολούθησε λιτανευτική πομπή  με τη συμμετοχή κλήρου και λαού ενώ ενοπλο άγημα του Πολεμικού Ναυτικού πλαισίωσε τον προϊστάμενο του καθεδρικού Ναού π. Γεώργιο Κοντογιώργη που έφερε το σεπτό θεομητορικό Σώμα. Στην λιτανευτική πομπή συμμετείχε και ο Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Φωτιος ενώ παρέστησαν : ο Βουλευτής Πειραιώς κ. Ι. Κουράκος ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελληνων»κου. Π. Καμμένου, ο Βουλευτής κ. Α. Νεράτζης, ο Αντιδήμαρχος Νικαίας κ. Δ. Σταματάτος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτος, η Δημοτική Σύμβουλος Νικαίας κα. Α. Μπούτση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης, η αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα γυναικών του κόμματος της Ν.Δ. και εκδότης κα. Μ. Τσέγκα, ο Αρχιπλοίαρχος (εα) Λ.Σ. κ. Ν. Λιγνός, ο επιχειρηματίας κ. Α. Δούκας και η π. Δημοτική Σύμβουλος Περάματος κα. Ν. Ελευθεράκη.

 

Την επομένη, τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας την οποία παρά το γεγονός πως η ημέρα ήταν εργάσιμη, παρακολούθησαν περίπου χίλια άτομα.

 

Το εορταστικό διήμερο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση Παρακλήσεως έμπροσθεν του θαυματουργού εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

 


ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον ΥΦ.ΕΘ.Α κ. Δ. Ελευσινιώτη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στο Υπουργείο Παιδείας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος