Δελτία ΤύπουΝεότητα

Στον Πειραιά η Πανελλήνια Σύναξις Νέων της Εκκλησίας μας

 

 Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, φιλοξένησε για μια ακόμη χρονιά την Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Εκκλησίας μας. Νέοι απ’όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων που ευγενικά παραχώρησε ο ΟΛΠ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τη νεότητα.

 Κατά την διάρκεια της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος,  απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους συγχαίροντας τους για τους αγώνες, τον ζήλο και την πίστη τους στην Εκκλησία και τις Ιερές μας παραδόσεις.

 Ο Σεβασμιώτατος, κάλεσε τους νέους μας να μείνουν σταθεροί στα ιδεώδη της πίστεως και της πατρίδος στους δύσκολους χρόνους που διανύουμε και να ομοιάσουν των Πατέρων μας, των αγωνιστών εκείνων που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και την ζωή τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

 «Να αποφεύγετε τους προβατόσχημους λύκους οι οποίοι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να σας πλανήσουν εις την απώλεια της ψυχής σας» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «Η παναίρεση του Οικουμενισμού σήμερα είναι η μεγαλυτέρα πληγή, το καρκίνωμα στους κόλπους της Εκκλησίας, στο οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επεκταθεί και να δηλητηριάσει τις ψυχές μας».

 Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την συντονιστική επιτροπή για τις άοκνες προσπάθειες της στην επιτυχία της Συνάξεως, δήλωσε πως η Ιερά Μητρόπολις θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της γνήσιας ορθόδοξης νεολαίας και ευλόγησε την έναρξη.

 Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και του δώρισαν πίνακα στον οποίο απεικονίζεται η Κωνσταντινούπολη και η Αγια Σοφιά.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το Σάββατο δυο Χειροτονίες στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Άξιοι! Νέοι Λειτουργοί και Διάκονοι του Θυσιαστηρίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος