ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία και να την παρακαλέσει να δώσει «φως στη ζωή μας» διότι τα χρόνια που διανύουμε κυριεύεται από σκοτάδι, υπερτερεί η πνευματική τύφλωση που συνοδεύεται από άναρθρες κραυγές εναντίων του Θεού και των Αγίων.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας την συμμετοχή των Ιερέων της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ευλαβών προσκυνητών και της Δημοτικής Αρχής πέριξ των οδών του Ιερού Ησυχαστηρίου.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο μαρτύριο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τον ζήλο, τήν αφοσίωση, τήν θαυμαστή ζωή και τα μηνύματα πίστεως πού απορρέουν από τη ζωή της, τονίζοντας, ότι η μνήμη των Αγίων της εκκλησίας μας έχει σκοπό να μας ενθυμίσει την αποστολή μας, δίδοντάς μας τις πληροφορίες που χρειάζεται ο κτιστός άνθρωπος για να φτάσει στην αιώνιον ζωή.

Εορτή Αγίας Παρασκευής 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιωσήφ του εκ Δεσφίνης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο λαμπρός εορτασμός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος