Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεότητα

Εορτή λήξης κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς & Σαλαμίνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης Σμυρναίων Νικαίας.
Κατηχητές και παιδιά όλων των βαθμίδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στον ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ως φόρο τιμής και μνημόσυνο σε όλους εκείνους τους Πατέρες της εκκλησίας μας που υπέστησαν φοβερές δοκιμασίες, από την ΜΑΝΙΑ των «Αδελφών» τους, αλλά παρ΄όλα αυτά κράτησαν την Ορθοδοξία και την μεταλαμπάδευσαν στις νεότερες γενεές .

Παρόντες ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, κληρικοί και μονάχοι που ήρθαν να καμαρώσουν τα κατηχητικά της εκκλησίας μας, οι γονείς των παιδιών και πιστοί από τα εκκλησιάσματα των ενοριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος.
Την ευθύνη της παρουσίασης ανέλαβε η κ. Αγάπη Γουρλιωτοπούλου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης όλοι οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τις ικανότητες των παιδιών στην θεατρική παράσταση που είχε ιδιαίτερο νόημα και αναφορά στα γεγονότα της περιόδου 1951-1953 στη Δράμα, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τους διωγμούς που πέρασε η μαρτυρική μας εκκλησία και χάρη στον Άγιο μας Χρύσόστομο πρώην Φλωρίνης και τους συνεχιστές αγωνιστές, επισκόπους και πατέρες της Ιεράς ημών Συνόδου να κρατά μέχρι σήμερα, ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας.

Τα παιδιά μας, με τις χορευτικές τους ικανότητες μας μετέφεραν σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας. παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τις φωνητικές και ορχηστρικές επιδόσεις των μαθητών υπό τη χοραρχία του μουσικολογιωτατου χοράρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Συγκίνηση και έκπληξη προκάλεσε η τιμητική διάκριση στον ακούραστο εργάτη και μπροστάρη της εκκλησίας μας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Καλλίνικο.

Συγκινηθείς ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο τόσο για την Θεατρική παράσταση όσο και για την έκπληξη που του φύλαγε και απευθυνόμενους προς τον υπεύθυνο των κατηχητικών και στους κατηχητές τους είπε να κρατήσουν την σπίθα της Ορθοδοξίας αναμμένη στις ψυχές των παιδιών και εκείνα θα καρποφορήσουν και θα φωτίσουν και τις επόμενες γενεές.

Στον επίλογο του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωση των παιδιών, τον Αρχιερατικό Επίτροπο και υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη για την κάλυψη του οπτικοακουστικού υλικού, τους Κατηχητές των ενοριών στην προσπάθεια που κατέβαλαν για την αρτιότητα της εκδηλώσεως κσι ιδιαιτέρως τα παιδιά που ήταν και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης

Όπως επίσης πολλές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν γιο την αρτιότητα της εορτής!

Εορτή Λήξης Κατηχητικών 2018

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστού Μάρκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος