Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός 

Κάτω από τα επιβαλλόμενα μέτρα και με  ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, πλαισιωμένου από  τον Ιερό κλήρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην  έξοδο των Πρωτοπλάστων από την τρυφή του Παραδείσου και την έλευση Του Κυρίου μας, όπου ο  τέλειος  Θεός   έλαβε την ανθρώπινη  φύση,    για  να  συμφιλιωθεί    με  τον  άνθρωπο, δίδοντάς του όλα τα εφόδια για να κατακτήσει την Βασιλεία των ουρανών.

Επίσης έκανε αναφορά στις αρετές που πρέπει να στολίζεται η ψυχή του καθενός μας αφού και η «παλαίστρα» των ημερών, η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να αναπτύξουμε την πνευματικότητα μας εργαζόμενοι με τις αρετές που μας προσφέρει απλόχερα η Θεία Χάρις.

Το  Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η  Βυζαντινή Χορωδία της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του  μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη, αποδίδοντας θαυμάσια τους ιερούς κατανυκτικούς  ύμνους.

Α΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Κυριακή Τυρινής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος