Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α΄ Κυριακή των Νηστειών

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς  ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας,  κ. Γερόντιος την Α΄ Κυριακή των Νηστειών «Ορθοδοξίας» κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά την Αναστήλωση των ιερών εικόνων.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του εκθείασε  τους πρωταγωνιστές  της μεγάλης αυτής ημέρας, τον Άγιο  Μεθόδιο  Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα και  τον υιό αυτής  Αυτοκράτορα Μιχαήλ και όσους μέχρι σήμερα κράτησαν την παρακαταθήκη της Πίστεως μας και μας την παρέδωσαν .

 

Επισημαίνοντας, έχουμε την τιμή να τιμούμε όλους αυτούς τους πατέρες της εκκλησίας μας οι οποίοι μέσα από τις δοκιμασίες που πέρασαν διατήρησαν την ορθότητα της Πίστεως μας και μας  μήνησαν ::<<Στήκετε και κρατείτε τάς παραδόσεις άς εδιδάχθητε, είτε δια λόγου, εί δι΄επιστολής ημών>> .

Ακολούθησε λιτάνευση  των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ι. Ναού και πριν την απόλυση αναγνώστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας «Συνοδικόν της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου»

 

Το εσπέρας της Κυριακής Της Ορθοδοξίας,  πραγματοποιήθηκε η  Συνοδική Εκδήλωση, με Κατανυκτικό Εσπερινό  στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ν.  Φιλαδελφείας Αττικής. Προεξάρχοντος  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου,  του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του  Σεβασμιωτάτου   Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου,  και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και  Φυλής κ. Κυπριανού , όπου ήταν και ο κύριος ομιλητής της ημέρας με θέμα; «Δόγμα και ήθος».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2023

Από την Συνοδική Εκδήλωση

Β΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 2023.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εξόδιος Ακολουθία του Ιερομονάχου π. Σωφρονίου Συρίγου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος