Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Τοπική μας Εκκλησία.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών της ευρύτερης περιοχής, προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους καθώς και να ασπασθούν το Ιερό Εικόνισμα του.

 

Με το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους φιλαρμονικής Μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Νικολάου Χρουσαλά, του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Δημόπουλου,του Προέδρου ΚΑΠΗ Κορυδαλλού κ. Θεοφιλίδη,  του πολιτευτή κ. Νικολάου Σούτα,μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Τέλος ευχαριστήριο λόγο απηύθυνε στους παραβρισκόμενους ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Κάτσαρης  και ο Σεβασμιώτατος, προσέφερε το Ιερό εικόνισμα των τριών παίδων εν τη καμίνω  στον Αρχιμουσικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου.

Ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε  το κήρυγμά του. με την ρήση του ευαγγελίου «ἐγώ εἰμι ἡ θύρα· δι’ ἐμοῦ ἐάν τις εἰσέλθῃ, σωθήσεται, καὶ εἰσελεύσεται καὶ ἐξελεύσεται, καὶ νομὴν εὑρήσει.» Τονίζοντας την αναγκαιότητα της εμπιστοσύνης στον Θεό, εκθειάζοντας  την φωτεινή ζωή του Αγίου Νικολάου, τα θαύματά και όλα αυτά τα στοιχεία που συνέθεσαν το αγωνιστικό φρόνημα Του, ο οποίος έλαμψε με τρόπο χαρισματικό στην Α΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδο η οποία καταδίκασε τον αιρεσιάρχη Άρειο, αλλά και σέ όλη την διάρκεια της επίγειας ζωή Του, ως εγκρατείας  διδάσκαλος και εικόνα πραότητος.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ακολουθία της Διασαλεύσεως της Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν Αγίου Φανουρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος