Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

η εναρκτήρια ακολουθία του Εσπερινού της συγνώμης για την είσοδό μας στην Αγία και  Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και του Ιερού Κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό να προσευχηθεί, να αλληλοσυγχωρεθεί και να λάβει την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου και Πνευματικού μας Πατέρα ώστε να διανύσει το στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του με ρητορική δεινότητα εστίασε στην θέση και συμβολή της Εκκλησία και των Μυστηρίων μέσα στο πνευματικό στάδιο της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Δίδοντας έμφαση στο προπαρασκευαστικό μέρος και την ετοιμασία του χριστιανού για να μπει στο στάδιο, παρομοιάζοντας την Εκκλησία ως το σημείο εκκίνησης που ο χριστιανός θα καλεστεί να προετοιμαστεί για να αθλήσει  και να βιώσει Τα Σεπτά Πάθη Του Κυρίου και την Ανάσταση.

Τέλος αφού  διάβασε την συγχωρητική ευχή, πρώτος ζήτησε συγχώρεση από τον Ιερό Κλήρο και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, εν συνεχεία αλληλοασπάστηκαν κλήρος και λαός κάνοντας πράξη την προτροπή του Σεβασμιωτάτου: ότι ο άνθρωπος για να περάσει τις παγίδες του πειρασμού θα πρέπει ως θεμέλιο, να αποκτήσει και να τοποθετήσει την ταπεινοφροσύνη οπού μόνο εκεί αναπαύεται ο Θεός, ευχόμενος να οδεύσουμε στον δύσκολο δρόμο τής μεγάλης Τεσσαρακοστής με μετάνοια, έτσι ώστε να ζήσουμε τη χαρά της Αναστάσεως Του Κυρίου μας.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Τυρινής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος