Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος 1716

Στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος  Σαλαμίνος μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, για να  Προεξάρχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, ‘όπου  ελευθέρωσε την πολιορκημένη πόλη της Κέρκυρας το 1716 από τους Αγαρηνούς, (Οθωμανούς Τούρκους).

Ευλαβείς προσκυνητές κατέφθασαν στον Ιερό Ναό να τιμήσουν και να δοξολογήσουν τον Άγιο τους που προσφέρει απλόχερα την ευλογία και την στήριξή του σε κάθε δοκιμασία απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.

Ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας με συλλειτουργούς τον π. Προκόπιο και π. Λουκά τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ανάστημα του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, στις ευεργεσίες που πρόσφερε και στα αναρίθμητα θαύματά του  στον λαό της Κέρκυρας και ευρύτερα σε όποιον επικαλείται την βοήθειά του.

Υπενθυμίζεται ότι στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φυλάσσεται Ιερά Εμβάδα  εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, δωριθείσα προς την τοπική εκκλησία υπό της Κερκυραϊκής Ενώσεως  Πειραιώς.

ΘΑΥΜΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μεταμόρφωση Του Σωτήρος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος