Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερούργησε  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος, με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,  στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ελευθέρωσε την πολιορκημένη πόλη της Κέρκυρας το 1716 από τους Αγαρηνούς, (Οθωμανούς Τούρκους).

Ευλαβείς προσκυνητές κατέφθασαν στον Ιερό Ναό να τιμήσουν και να δοξολογήσουν τον Άγιο τους που προσφέρει απλόχερα την ευλογία και την στήριξή του σε κάθε δοκιμασία απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου, στην παρέμβαση του να αποτρέψει τις Δυτικές δοξασίες και αγαπολογίες  από τους Ορθοδόξους χριστιανούς, όπου σήμερα οι «Νεοποιμένες» παραχωρούν απλόχερα και με ελαφριά την καρδία.

Υπενθυμίζεται ότι στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φυλάσσεται Ιερά Εμβάς εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, δωρισθείσα προς την τοπική εκκλησία υπό της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς.

ΘΑΥΜΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Πειραιάς εορτάζει την Κοίμηση Της Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος