Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναστάσιμη Πανήγυρη στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης Κερατέας

Με τη σεπτή  αδεία και προσκλήση του οικείου Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης  Ντάρδιζας Κερατέας για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής.
Το Σάββατο της Διακαινησίμου τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς, τον ακούραστο ηγούμενο της μονής και υπεύθυνο του εκκλησιαστικού τυπικού Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Ταυλάριο κληρικούς και Διακόνους της Εκκλησίας μας.
Το αναλόγιο πλαισιώθηκε από κλιμάκιο της βυζαντινής χορωδίας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη χοραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Στην συνέχεια τελέστηκε αγιασμός υπό των Αρχιερέων για την ευφορία των καρπών της γής
διαβάζοντας ευχές για κάθε είδους γεωργικής δραστηριότητας, ευκρασίας αέρων, ανομβρίας,κ.τ.λ. και η παράκληση της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου .
Προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε η καθιερωμένη λιτανεία του εικονίσματος Της Κυρίας Θεοτόκου υποβασταζόμενου υπό ένστολων νέων, τη συνοδεία του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου.
Τέλος έγινε η ευλόγηση των άρτων και το «τσούγκρισμα» του Πασχαλινού αυγού από τους Αρχιερείς με τον κόσμο που προσήλθε στην Αναστάσιμη Πανήγυρη, οι Αναστάσιμες ευχές για πνευματική πρόοδο και την Ανάσταση της ψυχής και του σώματος.

Πασχαλινή Γιορτή στην Ι.Μ. Αγ. Μαρίνης Κερατέα 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Την Τρίτη της Διακαινησίμου στην Κρητη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εορτή λήξης Κατηχητικού έτους

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος