Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού…

Δεύτε λάβετε Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός προσκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος το πολυπληθές εκκλησίασμα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς, μεταδίδοντας το Άγιο Φως.

Το Φώς αυτό που για δύο περίπου χιλιετίες ξεπροβάλει από τον Τάφο Του Κυρίου και Φωτίζει την οικουμένη, όσο ερμητικά και αν κρατούν κάποιοι «τα μάτια τους» γιατί δεν έχουν την δύναμη να αντικρύσουν το Φώς,  οι ακτίνες του ξεπερνούν  κάθε εμπόδιο και φανερώνουν το σκοτεινό αραχνιασμένο τοπίο στην ψυχή των συκοφαντών αυτής της ενέργειας και αποκαλύψεως  Του Κυρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ανήγγειλε το μήνυμα Της Αναστάσεως, μήνυμα νίκης, χαράς, ελπίδας, και αισιοδοξίας, «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες …» τονίζοντας ότι συμφέρον της ψυχής μας είναι να βιώνουμε την Ανάσταση, ως πρωταρχικό γεγονός στη ζωή μας, να αναστηθούμε από τα πάθη μας και κάθε τι που μας κρατάει δέσμιους με την ύλη.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Αγάπης σε Πειραιά και Σαλαμίνα.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος