Δελτία Τύπου

Απάντησις στα τρέχοντα γεγονότα

 

Πειραιάς 14 Μαϊου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες περιστατικών που υποβαθμίζουν κατάφωρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απαξιώνουν την Εκκλησία του Πατρίου Εορτολογίου.
Δήθεν ιερείς, ιερομόναχοι και επίσκοποι, δήθεν εξορκιστές, παιδεραστές και μαστροποί εμφανίζονται ως παλαιοημερολογίτες κληρικοί με στόχο να αποπροσανατολίσουν τους πιστούς και να σπιλώσουν το όνομα της Εκκλησίας και του Χριστού μας.

Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Όλοι αυτοί, οι φερόμενοι ως κληρικοί του παλαιού ημερολογίου το μόνο που επιδιώκουν είναι το κέρδος και η βάναυση καταπάτηση της ανθρώπινης ανάγκης. Μπροστά στα χρήματα και στην εκμετάλλευση του ανθρώπου δεν διστάζουν να σπιλώσουν το Πάτριο Εορτολόγιο και τους ιερείς του που δίνουν καθημερινό πνευματικό αγώνα αφιλοκερδώς.

Ο καιροσκοπισμός και η διασαλευμένη προσωπικότητά τους, τους ωθεί να κοροϊδεύουν απλούς ανθρώπους με στόχο την ικανοποίηση των αρρωστημένων επιδιώξεών τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος με πρωτοστάτη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, δίνει καθημερινό αγώνα για την πάταξη αυτών των φαινομένων ως εξής: ενημερώνει πλήρως και άμεσα τις αρμόδιες πολιτειακές και δημαρχιακές αρχές, ενημερώνει το ποίμνιο μέσα από το ποιμαντικό έργο και σπεύδει ανά πάσα στιγμή να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για όλους αυτούς τους φερόμενους ως παλαιοημερολογίτες όπως και όποτε ζητηθεί.

Η Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνος σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρέμβει με άλλο τρόπο πέραν των καταγγελιών με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα στοιχεία στους αρμόδιους φορείς.

Η Μητρόπολη, επίσης, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Κράτος στη λειτουργία των ελεγκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών του. Αντίθετα, η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. έχει επανειλημμένα ζητήσει  με πληθώρα υπομνημάτων νομοθετικό πλαίσιο για την πλήρη αναγνώρισή της ώστε να μπει μια τάξη στα πράγματα.  Το Κράτος κωφεύει. Και όσο κωφεύει όλο και κάποιος επιτήδειος θα δηλώνει παλαιοημερολογίτης και θα καπηλεύεται το όνομα της μαρτυρικής εκκλησίας του Παλαιού Εορτολογίου.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι δεν ανήκουν στο Πάτριο Εορτολόγιο και στους Ιερείς μας. Είναι απλοί καιροσκόποι και εγκληματίες κατά της ανθρώπινης υπόστασης για την οποία ο Ιδρυτής της εκκλησίας μας Ιησούς Χριστός έδωσε το αίμα Του. Η Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνος διαθέτει ιερείς με πίστη στον άνθρωπο, με αξίες και ιδανικά για την ανθρώπινη ζωή. Οι ιερείς της βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους συνανθρώπους μας προσφέροντας τα πάντα για τη σωτηρία της ψυχής και την ηθική  στήριξη τους.

Δεν ανεχόμαστε πλέον τον εμπαιγμό από οποιονδήποτε θελήσει να σπιλώσει το όνομα του Θεού και της Εκκλησίας μας. Ο αγώνας μας ενάντια σε αυτούς συνεχίζεται με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε, όπως κάνουμε πάντα, όλους τους φορείς να συστρατευθούν και να μην κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται όπως κάνει όλα τα χρόνια της Διακονίας του στην Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνος. Επιπλέον θα ενημερώνει πλήρως και άμεσα για όλα τα περιστατικά κακόβουλων κομπογιαννιτών, ζητώντας από όλο το Χριστεπώνυμο ποίμνιο να αντιδρά ενάντια στις πράξεις υποβάθμισης της αξιοπρέπειας τους. Παράλληλα, ζητά τη στήριξη όλων των φορέων ώστε να ξεσκεπάζονται οι απατεώνες και να στέλνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Απάντησις σε δημοσιεύματα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος