Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως Πειραιώς Χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος μέσα από τα Χαίρε των οίκων προέτρεψε τους πιστούς για την πνευματική πορεία που πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή μας. Εκμεταλλευόμενος του δύο όμορφους Χαιρετισμους «Χαίρε, όχημα πανάγιον του επί των Χερουβίμ·. χαίρε, οίκημα πανάριστον του επί των Σεραφίμ».

Τονίζοντας ότι Η Παναγία μας ως όχημα και ως οίκημα συνδέεται με τον Κύριο μας διότι Τον κυοφόρησε, σε αυτό το Όχημα παρέμεινε εννέα μήνες για να εξέλθει και να αρχίσει το Σωτηριολογικό  έργο Του. Το όχημα δεν έχει «εγώ» και η Υπεραγία Θεοτόκος  Υπήρξε   για να γίνει αρωγός σε αυτό . Κ

Υπήρξε το οίκημα για να δίδει την ασφάλεια  διότι το οίκημα είναι  ο χώρος στον οποίο κάποιος κατοικεί, αλλά  και σε αυτό δεν υπάρχει  «εγώ»  του,  αλλά  όσοι κατοικούν εν αυτώ να αισθάνονται ασφαλείς, να μπορούν να χαίρονται και να δημιουργούν, να ξεκουράζονται, να ετοιμάζονται για την πορεία της ζωής τους, να αναπτύσσουν σχέσεις.

Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε κι εμεις γιατί Εκείνος μας έδωσε την Χάρη κι εμείς μπορούμε να γίνουμε οχήματα του Θεού ώστε  να μεταφέρουμε τον λόγο Του.

Κι εμείς κατοικητήριο του Θεού, μετέχοντας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και αφήνοντας τον εαυτό μας να αγιαστεί από Εκείνον, για να βοηθήσουμε και τους άλλους να αγιαστούν με τη σειρά τους.

Όλα μας τα έδωσε απλόχερα είναι στο χέρι μας να τα ενεργοποιήσουμε.

Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ 2024

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος