Δελτία Τύπου

Γεροντίου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών πολλά τα έτη

Να παραμείνουν σταθεροί και αμετακίνητοι στις παραδόσεις των Πατέρων, κάλεσε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς όπου προεξήρχε της ευχαριστιακής συνάξεως επί τη εορτή των Πατέρων της Σκήτεως της Αγίας Άννης.

Ο Σεβασμιώτατος που σήμερα άγει τα ονομαστήρια του, αναφέρθηκε εκτενώς στον οικουμενισμό και τα αποτελέσματα του, τα οποία κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο ορατά.

Ο πνευματικός μας πατέρας συμπαραστατούμενος υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον μακαριστό προκάτοχο και γέροντά του, Μητροπολίτη Γερόντιο Α΄.

Την προηγουμένη, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος παρουσία πλήθους πιστών.

Από την Ρουμανία όπου βρίσκεται συμμετέχων στους εορτασμούς για τον Άγιο Γλυκέριο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του για την ονομαστική εορτή του, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ρουμανίας κ. Βλασίου.

Ευχές δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και από μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και των τοπικών δημοτικών αρχών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πανήγυρις μετοχίου Παναγίας Γιάτρισσας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς για το θέμα της Αργίας της Κυριακής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος