Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γνωρίζοντας τον Ορθόδοξο Μοναχισμό»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το Α΄ Σεμινάριο με τίτλο «Γνωρίζοντας τον Ορθόδοξο Μοναχισμό», στη Ιερά Μητρόπολή μας, όπου έγινε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Μανιάτικα Πειραιώς  με συντονιστή του Σεμιναρίου,  τον  Πανοσιώτατο  Ιερομόναχο π. Λουκάς Πόρτο.. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησαν οι Διαλέξεις.

Πρώτος Εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Σίδερης, όπου μίλησε για τον Μοναχικό Βίο μέσα στην εκάστοτε Ιερά Μονή. Δεύτερος Εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το Θέμα με την ζωή του Μοναχού έξω από το Μοναστήρι και το ιεραποστολικό έργο των Ιερομονάχων

Η Διάλεξη έκλεισε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, σχετικά με την Μοναχική Πολιτεία μέσα από τον Ασκητικό Βίο, μεγάλων Αγίων, (Αγ. Αντωνίου, Αγ. Βασιλείου, Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και άλλων μεγάλων Ασκητών). Τέλος επιλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γερόντιος, και αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ομιλητές, πρόσφερε σε όλους από ένα αναμνηστικό δώρο.

Α΄ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ε΄Κυριακή του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος