Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ΄Κυριακή  του Λουκά

 

Σ τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Π. Κοκκινιά  Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας την  Δ΄Κυριακή  του Λουκά. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή του σπορέα δίδοντας έμφαση στην πρώτη κατηγορία:  «ὃ μὲν ἔπεσε παρὰ τὴν ὁδόν, καὶ κατεπατήθη, καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατέφαγεν αὐτό·»

Τονίζοντας ότι ο άνθρωπος έχει χάσει πλέον τις πνευματικές  ανήσυχές  του και έχει αποδεχτεί την επαναλαμβανόμενη αμαρτία που σκοπό έχει να καταστρέψει όχι μόνο την επίγεια αλλά και την ουράνια διαδρομή του.

Ο πρώτος τύπος ανθρώπων  της παραβολής αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που ακούν μεν τον λόγο του Θεού, αλλά ευθύς αμέσως έρχεται ο διάβολος και παίρνει από την καρδιά τους τα θεϊκά λόγια, ώστε να μην πιστέψουν και να μην σωθούν.

Ως άνθρωποι ενίοτε βρισκόμαστε πότε στη μία πνευματική κατάσταση, πότε στην άλλη. επειδή η ζωή μας είναι ένας διαρκής αγώνας  άλλοτε πέφτουμε και άλλοτε σηκωνόμαστε, άλλοτε αγωνιζόμαστε με ζέση και άλλοτε απελπιζόμαστε και αδρανούμε στα πνευματικά, ας κάνουμε μια καινούργια αρχή να ασχοληθούμε με το χωράφι της ψυχής μας, να ξεριζώσουμε τα ζιζάνια, τα πάθη και τις αδυναμίες για να καρποφορήσει μέσα μας ο  Ευαγγελικός Λόγος Του και να μας αναγεννήσει.

Τέλος τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού παρουσίασαν και την εορτή που είχαν ετοιμάσει για την Εθνική Επέτειο του 1940, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επιβράβευσε και χειροκρότησε, τόσο την προσπάθεια των παιδιών, όσο και των Κατηχητριών.

Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εθνική επέτειο της πατρίδος μας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος