Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα ιεροπρέπεια αφ’ εσπέρας, παραμονή Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  κ. Γεροντίου.
Ανήμερα των Χριστουγέννων τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη και τον Ιεροδιάκονο π. Πέτρο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να βιώσουν την έλευση του νηπιάσαντος Κυρίου, να λάβουν το μήνυμα της ενανθρωπήσεως και να συνψάλλουν μαζί τους Αγγέλους το:
«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»

Αυτό το μήνυμα που οι Άγγελοι μετέφεραν στην οικουμένη καλώντας κάθε αγαθή και καλοπροαίρετη ψυχή να κλήσει γόνυ έμπροσθεν του νεογέννητου Ιησού Χριστού που ήλθε για έναν και μόνο λόγο, να οδηγήσει τον άνθρωπο στην Βασιλεία των ουρανών.
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός πως ο Ι. Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από εφήβους και μικρά παιδιά.
Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε ότι ο Κύριός μας έλαβε την ανθρώπινη φύση για να φθάσουμε κι εμείς στη κατά χάριν Θέωση και να απολαύσουμε της τρυφής του Παραδείσου.

Στην συνέχεια αναγνώστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συνψάλλει μαζί με το παιδιά του κατηχητικού και το εκκλησίασμα τα κάλαντα και να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές .

Χριστούγεννα 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα παιδιά μας έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ...

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος