Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Στην προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διδασκαλία του Κυρίου μας ώστε να προετοιμάσει τους μαθητές του να μην σκανδαλισθούν, τονίζοντας ότι η υπεροχή είναι διαχρονική στον άνθρωπο, την αναζητά σε οποιοδήποτε σημείο και τόπο βρίσκεται φέροντας παράδειγμα τους ιούς Ζεβεδαίου , Ιάκωβο και Ιωάννη.

Διότι η ανθρώπινη υπεροχή έχει ταυτιστεί με τον εγωισμό, με την ικανοποίηση και δεν είναι λίγα  τα παραδείγματα εκείνων που επειδή έχουν κάποια δύναμη, εκδηλώνονται εξουσιαστικά και καταπιεστικά στους συνανθρώπους τους.

Ο Κύριος όμως δίδαξε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση «ὃς ἐὰν θέλῃ γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος» γιατί μέσα από την Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση του καθενός μας. Έπαθλο χωρίς κόπο δεν δίδεται , η θυσία, η υπομονή ,η ταπείνωση και η εμπιστοσύνη στον μόνο αληθινό Θεό είναι εκείνα που θα μας καταστήσουν «Πρώτους» στην πνευματική κλίμακα  που οδηγεί στην βασιλεία Του θεού.

Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Ιερομονάχου π. Σωφρονίου Συρίγου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ακολουθία του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος