Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είς Διάκονο χειροτονία στον Καθεδρικό Πειραιώς

Μια ιδιαίτερη ημέρα ξημέρωσε σήμερα η Χάρις Του Τριαδικού Θεού για την Ι.Μητρόπολη μας.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας άνοιξε τις Πατρικές του αγκάλες να υποδεχθεί έναν ακόμα εργάτη, που θα αφιερώσει την ζωή του, στον αμπελώνα του Θεού.
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε η εορτή των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, όπου ακολούθησε η είς Διάκονο χειροτονία, υπό των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως που προσήλθαν στο χαρμόσυνο κάλεσμα του ευλαβέστατού τέκνου της εκκλησίας μας, Πέτρου Κοκκίνη, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου.
Ο υποψήφιος Διάκονος πριν την χειροτονία του, ανέγνωσε τον χειροτονητήριo λόγο του κάνοντας αναφορά στην προσωπική του Πεντηκοστή, που τον αξιώνει ο Θεός να βιώσει και ιδιαιτέρως στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, που με την στήριξή του και την πατρική του αγάπη  τόν οδήγησε στην μεγάλη απόφαση να Ιερωθεί.
Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του, τους κληρικούς, αλλά και όσους στήριξαν με οιονδήποτε τρόπο το πόθο του για την Ιεροσύνη.
Στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε « Ός εάν θέλει εν υμίν μέγας γενέσθαι, έσται υμών διάκονος», επισημαίνοντας ότι για να διάγει την ζωή του ο κληρικός πρέπει να καλλιεργεί την Ταπεινοφροσύνη την Υπακοή και την Αγάπη αυτά είναι τα όπλα που θα του εξασφαλίσουν την ευθεία πορεία στον δρόμο του Ευαγγελικού λόγου και της Διακονίας του, αλλά ταυτόχρονα την θυσία και την προσφορά του, στον Θεό και την δικαιοσύνη στους ανθρώπους.

Ευχόμενος ο  Θεός  να τον στερεώσει και να τον αξιώσει , άξιο εργάτη του αμπελώνος Του!

 

Χειροτονία Διακόνου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ή Άνακομιδή των Ἱερῶν λειψάνων του Ἁγίου Γεωργίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος