Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος κατά την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης της Φανερώσεως Του Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε: ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων είναι διαφορετικός και όχι αυτός που έχουμε συνηθίσει με τους Ιερούς Ναούς κατάμεστους από πιστούς, ταπεινά οικογενειακά τελέσαμε Χάριτι Θεού τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, όπου ο ήχος της κωδωνοκρουσίας και η αναγγελία του «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε» έσπασε την μονοτονία της δύσκολης εποχής που διανύουμε και πρωτόγνωρης για την Εκκλησιαστική ζωή και Λατρεία δίδοντας ελπίδα, αυτή την ελπίδας που εμφυτεύει ο Κύριος σε όσους τον δοξάζουν.
Εν συνεχεία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, με κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μετέβησαν στον λιμένα του Πειραιώς όπου τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων.
Ίσως λόγω της καταστάσεως να μην παρευρέθηκαν οι χιλιάδες πιστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τον Λιμένα, αλλά ήταν όλοι εκεί νοερώς και έψαλαν «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε».
Τέλος μετά την ρίψη Του Τιμίου Σταυρού Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Τριαδικός Θεός να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να μην λείπει «Κανείς».

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παραμονή Των Φώτων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σύναξις Του Τιμίου Προδρόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος