Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ΄Κυριακή Των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς, ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης  μας κ. Γερόντιος την Κυριακή Των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην Αρχιερατική προσευχή Του Κυρίου μας «ίνα πάντες εν ώσιν». «Ίνα ώσιν εν καθώς ημείς» παρακάλεσε τον Πατέρα πρώτα  για την ένωση πρώτα των Αποστόλων και εν συνεχεία όλων αυτών που θα τους ακολουθούσαν, ώστε να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι με έναν και μόνο σκοπό, την ένωση με Εκείνον.

Το ζήτημα της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων είναι από τα πλέον δύσκολα, αν αναλογιστούμε την παγκόσμια, αλλά και την προσωπική του ο καθένας μας ιστορία.

Οι πρωτοκαθεδρίες στην εκκλησία μας από τα σπάργανα της, έφεραν διχογνωμίες  με αποκορύφωμα το πλήγμα των αιρέσεων και την διάσπαση των χριστιανών. Ιδιαίτερα  στις μέρες μας, όπου η σύγχρονη βαβυλωνία της ατομοκεντρικότητας από τη μια και της  πολυπολιτισμικότητας  από την άλλη, σφυροκοπούν τα θεμέλια της κοινωνίας, αποδομώντας κάθε τι πνευματικό, κοινωνικό , ηθικό μέσα στη ζωή του ανθρώπου  κάνοντας ακόμα ποιο δύσκολη την ένωση του με τον Θεό.

Τέλος αναφέρθηκε συνοπτικά στον Μέγα Κωνσταντίνο και τη συμβολή των τριακοσίων δέκα και οχτώ Πατέρων στην συγκρότηση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, όπου με την Χάρη Του Αγίου Πνεύματος έγινε η Αρχή της εύρυθμης λειτουργίας της Εκκλησίας μας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓ. ΠΑΤΕΡΩΝ 2024

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου του Ι.Ν' Υπαπαντής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αρχιερατικός Εσπερινός στην Παναγία τη Γιάτρισσα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος