Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο της

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τίμησε η Αίγινα την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου.
Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και προσκύνηση των χαριτόβρυτων Λειψάνων του Αγίου.
Την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, πλαισιωμένου από τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως, π. Γεώργιο Κανέτη εφημέριο του Ι. Ναού και π. Αναστάσιο Αληφραγκή.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ιδιαίτερα συγκινημένος που λειτούργησε στον Ιερό Ναό που είναι φτιαγμένος από τα χέρια του Αγίου, μίλησε για την ζωή του.
Αναφέρθηκε γενικότερα στους Αγίους της Εκκλησίας μας οπού φωτίσθηκαν με το άκτιστο φως του Κυρίου μας και με την καθαρότητα  της ζωής τους μπόρεσαν να φωτίσουν και τον υπόλοιπο κόσμο.
«Ὑμείς ἐστε τό φώς τού κόσμου». ¨Ακούμε από τα χείλη του Κυρίου μας.
Έτσι και ο τιμώμενος Άγιος μαθητής και μιμητής των Αγίων Αποστόλων, απομακρυσμένος από τα πάθη και την εγωκεντρικότητα, όσα δηλαδή κυριεύουν εμάς σήμερα, πρόσφερε με την χάρη και την δύναμη του Αγίου Πνεύματος ανεκτίμητες πνευματικές στιγμές στους ανθρώπους της Αιγίνης αλλά και γενικότερα σε όσους έφταναν κοντά του για να απολαύσουν τα απλά αλλά εμπνευσμένα λόγια του, με τα οποία προσπαθούσε να διαφυλάξει τους ακροατές του από τις πλάνες και τις κακοδοξίες των οικουμενιστών.

Εορτή Αγ. Ιερωνύμου Αίγινα 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κυπριανού & Ιουστίνης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος