Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Με την πρέπουσα κατάνυξη και εν αναμονή του ελπιδοφόρου μηνύματος της Αναστάσεως χοροστάτησε σήμερα στον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Λιτάνευση του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. ο Σεπτός Ποιμενάρχης  μας, κ. Γερόντιος  

Πλήθος κόσμου προσήλθε  να αφήσει τα δάκρυά του στον Τάφο Του Κυρίου. να τον παρακαλέσει , να λάβει την ελπίδα και την βοήθεια η οποία αναβλύζει μέσα από τον Τάφο του Κυρίου και δεν είναι άλλη από  τα τελευταία λόγια που είπε στους Μαθητάς Του:  

Για  λίγο χρόνο   δε θα με βλέπετε πλέον με τα μάτια του σώματος σας,  αλλά και πάλι έπειτα από μικρό  χρόνον θα με ίδετε πάλι , αμέσως  μετά την ανάστασίν μου, και θα με έχετε πάντα κοντά σας, διότι εγώ πηγαίνω προς τον Πατέρα, τον οποίον και θα παρακαλέσω να σας στείλει το Πνεύμα το Άγιον.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τα Εγκώμια  με την συμμετοχὴ  τα βυζαντινής χορωδίας της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση  του Μουσικολογιωτάτου  Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η περιφορά του επιταφίου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για καλή Ανάσταση.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνοδικόν Συλλείτουργον καί Καθαγιασμός τοῦ Ἁγίου Μύρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος