Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ακολουθία του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Κερατσινίου τελέστηκε η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα μέσα που μας προσέφερε η Αγία Εκκλησία μας την περίοδο αυτή των  πέντε εβδομάδων ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ανάλογα και να μετέχουμε ψυχή τε και σώματι στα Πάθη Του Κυρίου μας και να γευτούμε Την Ανάσταση.

Οι Αρετές οι οποίες μας προέτρεψε η Αγία Εκκλησία μας και η σοφία των Πατέρων μας είναι ικανές να αλλάξουν τον παλαιό άνθρωπο με εκείνον που διψάει για την αιώνιο ζωή.

Μπορεί οι λογισμοί να μας κατακλύζουν καθημερινά ότι δεν αξίζουμε να σωθούμε, αλλά η διδασκαλία   Του Κυρίου μας και η  πορεία της Εκκλησία μας, δείχνουν αυτό που αντηχεί μέσα στον Ευαγγελικό λόγο και μας δίνει ελπίδα  «Τα αδύνατα παρ᾽ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστι» με ζωντανό παράδειγμα την Οσία Μαρία την Αιγυπτία που είναι αφιερωμένη και η Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών όπου και αναφέρθηκε στον βίο της.

Τέλος ευχήθηκε ο Κύριος να μας αξιώσει να ζήσουμε τις ημέρες αυτές Των Παθών Του Κυρίου και της Αναστάσεως και να γίνουμε ενεργοί χριστιανοί εργαζόμενοι στον Αμπελώνα Του Κυρίου.

 

ΣΤ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος