Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών

Με την πρέπουσα κατάνυξη εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς.
Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Το Ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία της  Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τέθηκε σε προσκύνηση η εμβάδα του Αγίου προς ενίσχυση των πιστών στις δύσκολες ημέρες που διανύει η Πατρίδα μας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου κάνοντας σχετική αναφορά στα γεγονότα των ημερών εκείνων της πολιορκίας της νήσου της Κερκύρας από τις 24 Ιουνίου του 1716 όπου έγινε η απόβαση των Τούρκων έως και της ελευθερώσεως της από τον Άγιο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της προσευχής τότε….. και τώρα…. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι χριστιανοί της εποχής εκείνης με την θέρμη της προσευχή τους «ανάγκαζαν» την Χάρη Του Θεού δια μέσω των Αγίων Του να πραγματοποιήσει το θαύμα.

Σήμερα οι ίδιοι χριστιανοί αυτοί που λέμε ότι πιστεύουμε στον Έναν και Μοναδικό Θεό αντί θερμής προσευχής, σπέρνουμε ζιζάνια και διχόνοιες μέσα στον Αμπελώνα Του Κυρίου διότι ενεργούμε με υπέρμετρο εγωισμό και αλαζονική συμπεριφορά θέλοντας πάντα να γίνεται το δικό μας….και όχι το θέλημα Του Θεού.

Τέλος ευχήθηκε η προστασία του Αγίου να επισκιάζει να χαριτώνει και να δίδει απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον τον επικαλείται.

ΘΑΥΜΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Πειραιάς εορτάζει Την Κοίμηση Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις ἐπὶ τῆς παρούσης ἐπιδημιολογικῆς κρίσεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος