Δελτία Τύπου

Η ανάμνησις του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Σαλαμίνα

Την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η διάσωση της Κέρκυρας από την επιδρομή των Αγαρηνών το 1716 τίμησε η τοπική μας Εκκλησία εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.

 

Πλήθος πιστών κατέκλεισε τον περίλαμπρο Ναό για να δοξολογήσει και να τιμήσει τον μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, που πάντοτε στηρίζει, ευλογεί και προστατεύει τον πιστό λαό του Θεού.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου έλαβαν μέρος κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας ενώ ύμνους απέδωσε η βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ναού Πειραιώς, καθηγητού κ. Αθανασίου Ιωαννίδη. 

«Η ζωή μας είναι γεμάτη θαύματα. Η ζωντανή παρουσία του Θεού και της Χάριτός Του, ανάμεσά μας, είναι η τρανή απόδειξη πως ποτέ δεν μας άφησε μόνους μας ο Κύριος και Δημιουργός μας, ο οποίος δια πρεσβειών των Αγίων του, πάντοτε εισακούει τις προσευχές μας» είπε ο Σεβασμιώτατος προς τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος, που μοίρασε σε όλους τους παριστάμενους φυλαχτά του Αγίου τα οποία κόμισε ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως κ. Δημήτριος Μουζακίτης, αναφέρθηκε στο εορταζόμενο θαύμα του Αγίου, το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην ζωή των κατοίκων της Κέρκυρας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ, μπορείτε να δείτε εδώ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος στην Ι. Μητρόπολη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η λαμπρά πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος