Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γέννηση Του Θεανθρώπου

Στον  Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Ιερούργησε  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος ανήμερα της Του Χριστού Γεννήσεως.

Κάτω από διαφορετικές και στενόχωρες  συνθήκες  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , κ. Γεροντίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας εξεφώνησε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Εν συνεχεία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους πάσχοντες αδελφούς ενώ δεν έκρυψε την θλίψη του για τα όσα συμβαίνουν και την πρωτόγνωρη αντιμετώπιση  και διαχείριση  από κάποιους «δήθεν ειδικούς» στα θέματα  της Εκκλησίας.

Τέλος  αφού ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους Ιεροψάλτες και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα που νοερώς παρευρέθηκε   στην Θεία Μυσταγωγία,   ευχήθηκε ο Κύριος με την λάμψη τής Γεννήσεώς Του, να φωτίσει όλους αυτούς που ηθελημένα η άθελά τους καταδικάζουν και χτυπούν την Εκκλησία που δύο Χιλιετηρίδες πέρασε δια πυρός και σιδήρου και όμως Λάμπει διότι Θεμελιώθηκε με το Σώμα Του Κυρίου και ποτίστηκε με το Αίμα Του και εν συνεχεία Των Μαρτύρων Του.  να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παραμονή της Του Χριστού Γεννήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος