Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η είς Πρεσβύτερον Χειροτονία

Μια ιδιαίτερη ημέρα ξημέρωσε σήμερα η Χάρις Του Τριαδικού Θεού για την Ι.Μητρόπολη μας και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης ανήμερα της εορτής  της Συλλήψεως Του Τιμίου Προδρόμου. ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος,  ύψωσε τας χείρας του προς τον Πανοικτίρμον Θεό επικαλούμενος την Χάρη του Αγίου Πνεύματος για να προβεί είς την Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου  Διακόνου της εκκλησίας μας, π. Πέτρου Κοκκίνη. εγγάμου και πατρός ενός τέκνου.
Ο υποψήφιος Πρεσβύτερος, συγκινημένος και συγκλονισμένος, πλαισιωμένος από τους αδελφούς και συλλειτουργούς του, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ανάμεσα στο εκκλησίασμα που προσήλθε για να ευχηθεί στην χαρά του, ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξιώνει να προχειριστεί   από Διάκονος σε Πρεσβύτερο.

Αναφέρθηκε στο πρόσωπο  του  Σεπτού  Ποιμενάρχου μας, ευχαριστώντας τον  για την πνευματική του στοργή, την στήριξη, την υπομονή, την κατανόηση που έδειξε κατά τον καιρό της Διακονίας του και όλα αυτά που διδάχθηκε <<ζώντας>> από κοντά το Πνευματικό  έργο, του Πνευματικού Πατέρα της Μητροπόλεως .

Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του, τους κληρικούς, αλλά και όσους στήριξαν με οιονδήποτε τρόπο το πόθο του να Ιερωθεί.

Στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι για να διάγει την ζωή του ο κληρικός πρέπει να καλλιεργεί την Ταπεινοφροσύνη την Υπακοή και την Αγάπη αυτά είναι τα όπλα που θα του εξασφαλίσουν την ευθεία πορεία στον δρόμο του Ευαγγελικού λόγου και της Διακονίας του, αλλά ταυτόχρονα την θυσία και την προσφορά του, στον Θεό και την δικαιοσύνη στους ανθρώπους.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου Πέτρου Κοκκίνη 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ὁ ἑορτασμὸς τῆς Γ’ Ἐμφανίσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Tης Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος