Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Συμεών

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ,χαράς και συγκινήσεως τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π.Συμεών Ζαγοριανού αδελφού της Ανδρώας Ιεράς Μονής Γεννεσίου της Θεοτόκου Αιγίνης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον π. Αναστάσιο Αληφραγκή και το Διάκονο π. Πέτρο Κοκκίνη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Μανιάτικα Πειραιώς.

Ο π. Συμεών με έκδηλη την συγκίνηση στο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του να ανέλθει στον βαθμό του πρεσβυτέρου και αναφέρθηκε στη σημασία του μυστηρίου της Ιερωσύνης
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στον π. Συμεών αναφέρθηκε στην ομολογιακή πορεία της εκκλησίας μας, την προσωπικότητα των Ιεραρχών της εκκλησίας, τις ευθύνες που θα επωμιστεί και θα καλεστεί να τις επιλύσει ιεροπρεπώς.
Τέλος του ευχήθηκε καλή διακονία ,να παραμείνει ταπεινός σε όλη του την Ιερατική διακονία, στις δυσκολίες και τις καταιγίδες που θα έρχονται στη ζωή του. να επικαλείται το έλεος του Θεού., να θυμάται και να παραδειγματίζεται από την υπομονή που υπέδειξαν οι Άγιοι της εκκλησίας μας υπομένοντας τις διώξεις και τα βασανιστήρια  και να κρατάει ψυλά το Ιερατικό του αξίωμα.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου Συμεών 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τελετή Αγιακατατάξεως του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Μυροφόρων στις Σπέτσες

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος