Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εξόδιος Ακολουθία του Ιερομονάχου π. Σωφρονίου Συρίγου.

Σε κλίμα πένθους και βαθιάς συγκινήσεως η τοπική μας Εκκλησία αποχαιρέτισε τον Μακαριστό αδελφό μας Ιερομόναχο π. Σωφρόνιο Συρίγο.

Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, απόντος του Μακαριστού εφημερίου πατρός Σωφρονίου,  αλλά παρόντος δια του σκηνώματός του, που περίμενε υπομονετικά τις Αρχιερατικές ευχές, εφόδιο στο μεγάλο ταξίδι της αιωνίου ζωής, τελέστηκε η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια.  Προεξάρχοντος του τεθλιμμένου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, του Σεβασμιωτάτου,  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και του Ιερού Κλήρου που  αγάπησε και αγαπήθηκε.

Με το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος , βαθιά συγκινημένος  εξέφρασε καρδιακά λόγια για τον εκλιπών αδελφό μας και πνευματικό του τέκνο,  για  την ανιδιοτελή πορεία του προς δόξα της Εκκλησίας. Τονίζοντας ότι σφράγισε τη ζωή του εκκλησιαστικά και όχι εγωκεντρικά.

Εκ μέρους των κληρικών της Μητροπόλεως Πειραιώς, την οποία  διηκόνησε ο μακαριστός, τον επικήδειο εκφώνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πειραιώς, π. Γεώργιος Κοντογιώργης, σκιαγραφόντας την προσωπικότητα και  την αγάπη του για την  Εκκλησία. Ευχόμενος ο Κύριος της Δόξης να τον κατατάξει στο επουράνιο Θυσιαστήριο και να δέεται για όλους όσους γνώρισε στο πέρασμα του από αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Με το πέρας της ακολουθίας, το σκήνωμα του Μακαριστού Ιερομονάχου μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου  Κορωπίου.

Εκεί, έλαβαν οι Ιερείς το λείψανο του μακαριστού μεταφέροντας το στο καθολικό της Μονής, ψαλλομένου του Τρισαγίου Ύμνου με ενδιάμεσες δεήσεις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Εν συνεχεία κλήρος και λαός πορεύθηκαν στο «καινό μνημείο» και απέδωσαν το τελευταίο χαίρε. Αιωνία αυτού η μνήμη.

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α΄ Κυριακή των Νηστειών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Β`Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου,

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος