Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή λήξης των Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης Σμυρναίων Νικαίας.

Κατηχητές και παιδιά όλων των βαθμίδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στην Καταστροφή της Σμύρνης, σε όλους εκείνους που ξεριζώθηκαν σφαγιάστηκαν υπέστησαν φοβερές δοκιμασίες, σε όλους αυτούς που κράτησαν την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μες την ψυχή τους.

Παρόντες ήταν ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, κληρικοί, οι γονείς των παιδιών και πιστοί από τα εκκλησιάσματα των ενοριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τις ικανότητες των παιδιών τόσο στην θεατρική παράσταση με θέμα η καταστροφή της Σμύρνης, όσο και στις φωνητικές και χορευτικές επιδώσεις των μαθητών παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας.

Στον επίλογο του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη και τους Κατηχητές των ενοριών στην προσπάθεια που κατέβαλαν για την αρτιότητα της εκδηλώσεως, τα παιδιά που ήταν και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και αναφερόμενος στα παιδιά και τον κόσμο τόνισε την ανάγκη για προστασία της Ελληνικής Οικογένειας και ότι τα Κατηχητικά μας Σχολεία λειτουργούν όπως τα κρυφά σχολεία στις ημέρες της σκλαβιάς που υπέστη η πατρίδα μας επί τετρακόσια χρόνια και είναι αυτά τα οποία θα κρατήσουν ζωντανή την πίστη και το έθνος μας.

Συγκίνηση και έκπληξη προκάλεσε μια τιμητική διάκριση  από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  πρός τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, ο λόγος ήταν ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε τα παιδικά του βήματα σαν κατηχητόπουλο και μετέπειτα σαν κατηχητής μέσα από τα κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Συγκινηθείς ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο για την έκπληξη που του φύλαγε και απευθυνόμενους στον Υπεύθυνο των κατηχητικών και στους κατηχητές τους είπε έχετε υπομονή και επιμονή οι κόποι σας δεν πάνε χαμένοι οι σπόροι που φυτεύετε τώρα στις αγνές ψυχές των παιδιών θα καρποφορήσουν και θα φωτίσουν και τις επόμενες γενεές.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣΕΟΡΤΗΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στον Ευαγγελιστή Μάρκο στο Κορωπί

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος