Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χοραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη

Με το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Μεταμορφώσεως πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας, των Ιερέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως .και πλήθος πιστών

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Δεσποτικής εορτής αναλύοντας το  θεολογικό και Σωτηριολογικό περιεχόμενο της, τονίζοντας ότι ο Χριστός μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην Βασιλεία των ουρανών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς: τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Περίανδρο και του Διακόνους π. Λουκά και π. Σωφρόνιο.

Το Εσπέρας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στο Βαρνάβα Αττικής για να ευχηθεί στην Αδελφότητα και να Χοροστατήσει  στον Μεθεόρτιο Εσπερινό.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος