Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στο Ηράκλειο της Κρήτης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Ανταποκρινόμενος στα καθήκοντα του Τοποτηρητού της νήσου Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να δει και να συνομιλήσει με τα πνευματικά του τέκνα δια του Μυστηρίου της εξομολογήσεως και να προεξάρχει   των ευχαριστιακών συνάξεων που τελέσθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την παραμονή το πρωί της Κυριακής Ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Του Κυρίου, ενώ το εσπέρας μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοϋπηκόου όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο εορτασμός κορυφώθηκε με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ι.Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην  Έφορο της μονής Δοχειαρίου, Παναγίας Γοργοϋπηκόου,  διηγόντας σύντομο ιστορικό για το προσωνύμιο που έχει αποδοθεί  στην συγκεκριμένη  Εικόνα από την ίδια την Υπεραγία Θεοτόκο.

Αλλά και   τα πολυάριθμα «γοργά» θαύματα Της σκορπώντας τα  απλόχερα στα παιδιά Της  που  επικαλούνται την Χάρη Της , δίδοντας σιγουριά και βάλσαμο στις ψυχές τους .

Ποιμαντική Επίσκεψη Κρήτη 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μετάσταση Του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος