Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή Της Υπαπαντής Του Κυρίου στη Μητρόπολή μας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και  ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην  Ιερά Μητροπολή μας η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα όπου βρίσκονται οι δύο ομώνυμοι Ι. Ναοί.

 

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του συμπροσευχομένου    Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου.

 

Πλήθος πιστών  προσήλθε στον Ι Ναό για να τιμήσει την μεγάλη αυτή εορτή  της Υπαπαντής Του Κυρίου. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  στον λόγο  επεκτάθηκε στην διπλή αυτή  εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική ) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά καθώς και το γεγονός ότι τα παλαιότερα χρόνια η εορτή  της Υπαπαντής θεωρείτο  η εορτή της Μητέρας αλλά σήμερα ξένα πρότυπα τα οποία  ενεργούν ως οδοστρωτήρας στην ευλογημένη χώρα μας μετέφεραν την εορτή της Μητέρας   τον μήνα Μάϊο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Πειραιώς

Την κυριώνυμο ημέρα, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος (περιοχή Αιάντειο), συμπαραστατούμενος  υπό του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Ταυλάριου και του εφημερίου του νησιού π.Προκοπίου Μπούτση

Στην Θεία λειτουργία παρευρέθηκε  πλήθος κόσμου από ολόκληρο το νησί, αφού η ιστορική Ιερά Μονή της Φλεβαριωτίσσης αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί της Σαλαμίνος και πόλο έλξης προσκυνητών .

 

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και τις άοκνες ενέργειες της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

Εορτή Υπαπαντής 2017

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η 194η επέτειο της ευρέσεως της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Τήνου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της συγνώμης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος