Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην  Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα όπου βρίσκονται οι δύο ομώνυμοι Ι. Ναοί.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων και διακόνων  της καθ ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος πιστών  προσήλθε στον Ι Ναό για να τιμήσει την εορτή  της Υπαπαντής Του Κυρίου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας,  στον λόγο του επεκτάθηκε στην διπλή   εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική ) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά θυμίζοντας στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας, ότι κάποτε  η εορτή  της Υπαπαντής θεωρείτο  η εορτή της Μητέρας, αλλά  δυστυχώς  η πρόοδος…(η κακή πρόοδος) και οι ένθερμοι υποστηρικτές της  προσπαθούν να μας καταστήσουν Όντα χωρίς Θρησκευτική , Εθνική και ηθική συνείδηση.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος υπό τους ήχους  της φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος (περιοχή Αιάντειο), συμπαραστατούμενος  υπό του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Δικαίου Συμεών  και την αγάπη που του έδειξε ο Τριαδικός Θεός ώστε να αξιωθεί να Τον κρατήσει στα χέρια του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο  της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης, Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΔΩΣΕ ΚΙ ΕΣΥ...

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος