Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος με αφορμή τον λαμπρό εορτασμό του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου.
Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. π. Γρηγόριο και π. Λουκά. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ουράνιο δώρο που μας έφερε ο Αρχάγγελος όπου με τον χαιρετισμό του προς την παρθένο Κόρη, έσμιξαν το «Χαῖρε» του ουρανού με το «γένοιτό μοι» του ανθρώπου και μια μοναδική στιγμή γεννήθηκε μέσα στην αιωνιότητα, αρχίζει η συμφιλίωση Θεού και ανθρώπου.
Σήμερον χαράς ευαγγέλια, ανακράζει ο ιερός υμνογράφος και με αυτό το «σήμερον» μας αναγκάζει, να παραμερίσουμε έστω και για λίγο, όλες αυτές τις δοκιμασίες και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω μας, που προσπαθούν να μας κρύψουν το μεγαλείο της χαράς της σημερινής εορτής. Η χαρά για την ανθρώπινη ψυχή είναι, ότι είναι ο ήλιος για τα φυτά. Καθώς η απουσία του ήλιου βυθίζει τον φυτικό κόσμο στο σκοτάδι, τα μαραίνει και τα οδηγεί στον θάνατο,το ίδιο παθαίνει και ο άνθρωπος όταν δεν αναζητεί τη «Χαρά» που πηγάζει συνεχώς μέσα από το ευαγγέλιο της χάριτος του Σωτήρος Χριστού.
Σε αυτή τη Χαρά, σε αυτό το μεγαλείο, το πρόσωπο της Παναγίας μας είναι ο ήλιος που ακτινοβολεί, ζεσταίνει και παρηγορεί κάθε πονεμένη ψυχή και ταυτόχρονα μας καλεί όπως εκείνη με το «γένοιτό μοι» έκανε υπακοή στο θέλημα Του Θεού για να τον συμφιλιώσει με τον άνθρωπο, το δικό μας «γένοιτό μοι» να είναι η αρχή της πνευματικής μας ανάβασης.

ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ` Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Ακάθιστος Ύμνος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος