Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Πόρο.

Την Μητροπολιτική του Περιφέρεια επισκέφτηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας και συγκεκριμένα την νήσο του Πόρου όπου βρίσκεται το βυζαντινό ναϊδριο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου για να προεξάρχει των Ιερών ακολουθιών.

Αφ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με συλλειτουργό τον Ιερομόναχο π. Πατάπιο Αργυρό.

Το ευλαβές ποίμνιο που κατοικεί στον όμορφο Πόρο και
φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό το ιστορικό ναϊδριο, προσήλθε τόσο για την εορτή του Ευαγγελιστού Ματθαίου όσο να δει από κοντά και να συνομιλήσει με τον πνευματικό του Πατέρα.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του ανέφερε ότι: Ο Απόστολος Ματθαίος είναι Ζωντανό παράδειγμα μετανοίας και επιστροφής που κανένας μας δεν πρέπει να αγνοεί.

Ο Απόστολος, πριν δει το αληθινό φως και κληθεί υπό του Ιησού να τον ακολουθήσει, το επάγγελμα του ήταν συνώνυμο με την αμαρτία, παρ` όλα αυτά όμως η μεταμέλεια του, η έμπρακτη αγάπη και νοσταλγία του για να γίνει ουρανοπολίτης, μετέτρεψαν τον πρώην Τελώνη στον νυν Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο.

Εορτή Αγ. Ματθαίου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος