Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Ιερού Χρυσοστόμου στην Ι.Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

  1. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γερόντιος,

προκειμένου να λάβει μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο  οπού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αλλά και ημέρα χαράς , αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Του Αρχιερατικού συλλείτουργου προΐστατο ο  εορτάζων Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσόστομος με συλλειτουργούς:  τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο,  πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο  Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος αναφερόμενος  στις αρετές του Ιερού Χρυσοστόμου, μίλησε κυρίως για την ευγλωττία του και την απαράμιλλη, γεμάτη φως και αλήθεια επίδραση που αυτή ασκούσε στις αγαθές ψυχές, τις έτοιμες να δεχτούν τον Λόγο του Θεού. Παράλληλα, ο ίδιος «πύρινός» του λόγος γινόταν «ελεγκτής» που κατακεραύνωνε την αδικία, την παρανομία, την απληστία και την ανοησία.

Ο Ποιμενάρχης μας  ευχήθηκε στον εορτάζων Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, έτη πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά. Με επίγνωση, είπε, του μεγέθους της ευθύνης της διακονίας του -όμοια με αυτή του Ιερού Χρυσοστόμου- και με σκοπό τη Θέωση, τη δική του, του Ιερατείου και του ποιμνίου του, να καθοδηγεί την Μητρόπολη Αττικής , την οποία η Εκκλησία μας του έχει εμπιστευθεί.

Εορτή Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος