Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με την αρμόζουσα τιμή  εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κοκκινιάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. και τη συμμέτοχή του Ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων πέριξ των οδών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, ενδεδυμένων νεανίδων και των ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη και π. Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ανάστημα των δυο μεγάλων αυτών ανδρών και  Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου, όπως κι έκανε αναφορά   στον εναγκαλισμό των δύο αποστόλων, όπως τον βλέπουμε στη γνωστή εικόνα τους, όπου η ᾽Εκκλησία μας πρόβαλε τη σύζευξη της πίστεως και των έργων, με άλλα λόγια είδε τους αποστόλους αυτούς ως σύμβολο και τύπο της παραδόσεώς της τονίζοντας ότι Πίστις άνευ έργων νεκρά εστί, όπως και έργα άνευ πίστεως νεκρά εστί.

Τέλος μίλησε καυστικά περί του θέματος της Αγίας Σοφίας, που τα τελευταία γεγονότα φέρνουν θλίψη στις ψυχές του Ορθοδόξου κόσμου  κάνοντας αναφορά, στα γεγονότα που   προσπαθούσαν να διχάσουν και να διαρρήξουν τα θεμέλια του Ναού της Του Θεού Σοφίας και γενικότερα της Ορθοδόξου Πίστεως με ιδιαίτερη αναφορά  στους Λατίνους το 1204 και φτάνοντας  στην άλωση της Πόλης το 1453 από τους αλλόθρησκους κατακτητές όπου ολοκληρώθηκε και το σχέδιο τους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ 2020.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις ἑορτασμοῦ Ἀποστόλου Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αποστόλων Αιγίνης.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος