Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου οπού το ένα κλίτος του καθολικού της Ι. Μονής είναι αφιερωμένο στα Εισόδια Της Θεοτόκου.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γεροντίου, τελέστηκε αφ’ εσπέρας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε με θεολογική σαφήνεια στην καθαρότητα Του Προσώπου Της Υπεραγίας Θεοτόκου, το ακατανόητο ύψος τής Αγνότητας και Αγιότητας Της και εκμεταλλευόμενος αποσπάσματα από τον λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά τόνισε ότι: αν εμείς σήμερα καμαρώνουμε για τα παιδιά μας που προοδεύουν στα μαθητικά τους χρόνια, πόσο θα πρέπει να καμάρωναν οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα, αφού η Υπεραγία Θεοτόκος από τριών ετών μεταμόρφωσε τον Ναό σε σχολείο της, σε δικό της εκπαιδευτήριο, συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις αρετές για να λάβει μέρος στο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού και της σωτηρίας του ανθρώπου.

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Πόρο.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος