Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Την Ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εόρτασε η τοπική Εκκλησία μας, σε Πειραιά και Κερατσίνι όπου βρίσκονται οι δυο ενοριακοί ναοί που είναι αφιερωμένοι στον Μεγαλομάρτυρα.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προεξήρχε των λατρευτικών συνάξεων τόσο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πειραιώς όσο και στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Αμφιάλης του Δήμου Κερατσινίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πειραιώς όπου πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει τον Άγιο και να προσευχηθεί.
Ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, πλήθος πιστών προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο.
Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου Τροπαιοφόρου Αγίου ο οποίος υπήρξε ομολογητής της πίστεως μέχρι τέλους.
Ο Άγιος Γεώργιος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μαρτύρησε με τρόπο βασανιστικό και άντεξε καταστάσεις που μόνο η αληθινή πίστη, η τόλμη και το καθήκον μπορούν να υπερβούν.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας τελέσθηκε ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου.

Εορτή Αγίου Γεωργίου  2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτή λήξης κατηχητικών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστού Μάρκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος