Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζωηφόρος Ανάσταση Του Κυρίου

Αργά το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος παρέλαβε  την επαναλαμβανόμενη παρουσία  του Θεού δια του Αγίου Φωτός που πηγάζει  εκ του  Παναγίου και Ζωηφόρου Τάφου Του Κυρίου μας.

Τελέστηκε η Παννυχίδα Της Αναστάσεως και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  ψάλλοντας το Δεύτε λάβετε «Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός» ,με τις δεσμίδες των τριάκοντα τριών κηρίων προσκάλεσε και μετέδωσε το Άγιο Φως στο  πολυπληθές εκκλησίασμα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς

 

Σε εξέδρα που είχε στηθεί στον αύλιο χώρο του  Ι.Ναού ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την  Ευαγγελική περικοπή και μετέφερε το μήνυμα Της Αναστάσεως.

Οι Κρότοι και ο ήχος των καμπανών πιστοποιούσαν το εξαίρετο διαχρονικό  γεγονός,  Εκείνος που Ανέστη, νίκησε τον Θάνατο και ξαναέδωσε ζωή στον πεπτωκότα άνθρωπο.

Τελέστηκε ο Όρθρος, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον   Κατηχητήριο  λόγο του Αγίου Χρυσοστόμου: «Εί τις ευσεβής και φιλόθεος απολαυέτω ταύτης της καλής και φαιδράς πανηγύρεως…». Στο άκουσμα του «Ανέστη Χριστός» όλοι οι παρευρισκόμενοι στον ναό ύψωναν τις λαμπάδες τους και αναφωνούσαν το «Ανέστη»

Εν συνεχεία  η Θεία Λειτουργία με έκδηλη την χαρά των πιστών.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε την ευχή των πασχαλινών αυγών και στην προσλαλιά του τόνισε:

Το Φώς Αυτό, που για δύο περίπου χιλιετίες ξεπροβάλει από τον Τάφο Του Κυρίου και Φωτίζει την οικουμένη, όσο ερμητικά και αν θέλουν  κάποιοι  να κρατούν «τα μάτια τους» γιατί δεν έχουν την δύναμη να το αντικρύσουν,  τους πληροφορούμε ότι οι ακτίνες του ξεπερνούν  κάθε εμπόδιο και φανερώνουν το σκοτεινό αραχνιασμένο τοπίο στην ψυχή των συκοφαντών αυτής της ενέργειας και αποκαλύψεως  Του Κυρίου αναγγέλλοντας  το μήνυμα Της Αναστάσεως, μήνυμα νίκης, χαράς, ελπίδας, και αισιοδοξίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

,

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός Της Αγάπης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος